S t a r T r e k E n t e r p r i s e

Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.

To Boldly go no man has gone before.The Season Five.


  Küldetések

  Charles Tucker III
  Charles Tucker III
  Parancsnok/Főgépész
  Parancsnok/Főgépész

  Hozzászólások száma : 194
  Hírnév : 151
  Join date : 2010. Aug. 03.
  Age : 47
  Tartózkodási hely : Enterprise

  Küldetések Empty Küldetések

  Témanyitás  Charles Tucker III on Kedd Aug. 03, 2010 11:00 am

  (Küldetések)
  Jonathan Archer
  Jonathan Archer
  Kapitány
  Kapitány

  Hozzászólások száma : 309
  Hírnév : 122
  Join date : 2010. Aug. 03.
  Age : 60
  Tartózkodási hely : Enterprise NX-01

  Küldetések Empty Re: Küldetések

  Témanyitás  Jonathan Archer on Szer. Aug. 04, 2010 12:03 pm
  " 1. rész : Új utakon"
  Az Entrprise a drydokban van. a szereplők különféle helyeken kezdik el a történetet.
  Alapfelállás:
  A történet 2160-ban játszódik egy alternatív univerzumban. Az Enterpriseról mindenkit visszahívtak a Földre és még csak tervezik a Föderáció megalakulását mely két hónap mulva fog hivatalosan is megalakulni. A szereplők öt évig éltek a hajón kívül.
  Az Enterpriset felújították az elmúlt öt év során, de erről még nem szóltak a régi legénység tagjainak sem.

  Szereplők kezdési szituációi:

  Sorrendben szeretném ha kezdenétek.

  Trip:

  Mintha ezernyi halovány emlék kavarogna egyszerre a fejedben. Hangok, érzések és képek... Tán beütötted a fejedet? Gyorsan nyitod ki szemedet és nem látsz semmit sem, annyira sötét van. Később döbbensz rá: egy cellában lehettsz. De hogy kerültél oda? Hangokat hallsz ahogyan valaki közeledik.. a fejed még mindig lüktet de megpróbálsz odavánszorogni az ajtóhoz ami ebben a pillanatban nyitódik ki és két Suliban lép be.
  - Végre magához tért! - Mondja az egyik.
  - Vigyétek, és kérdezzétek ki a fegyverről! - Mongya a másik amire végképp nem tudsz mit reagálni. Hol lehettsz? És mit akarnak tőled? És vajon mikor tudtak téged elrabolni? .. Amikor az egyik pillanatban még az Enterpriseon voltál a barátaid között most meg egy csapat Suliban karmai között vagy...Egyetelen dologban bízhatsz csak...Hogy a barátaid majd megtalálnak.

  Archer kapitány:

  A kis lakásodban ébredsz egy újabb ugyan olyan végtelenül unalmas ám meleg nyári reggelen, egy zavaros álom után. Az órára nézel és megpillantod hogy már elmúlt 11 óra is. Nagyon megdöbbensz magadon hogy így elaludtál és felkelsz. Kinézel az ablakon és eltűnődsz rajta hogy nagyon hiányzik a régi életed... Ez az unalmas monoton papírmunka nem neked való. Elhaladsz a könyvespolcod mellett és megpillantod a legénységedről készült fotók egyikét. Megfogod, a kezedben tartod és nosztalgiázva gondolsz vissza a régi időkre, mikor még tudtad hogy mi a dolgod és élvezted azt is amit csinálsz... de az már a mult. Nem hozhatod vissza. Lefordítod a képet és a leszereléseden kezdesz el tűnődni mikor hirtelen csenget valaki...

  T'Pol:

  Ez az öt év számodra izgalmasan tellt el. A Vulkáni akadémia sorozatos megbizatásai igaz egy perc nyugalmat sem engedtek számodra és bár kimerült vagy, de büszke magadra. Sorozatosan próbálod halogatni a házasság kötelező kötelékét ami nehezen de valahogy mindig sikerül. Magányos vagy de a munka elfeledteti veled ezt az érzést, és valljuk be nincs is időd új kapcsolatokra szert tenni. Az elmúlt öt évben keveset tudtál épp ezért beszélni ember barátaiddal. Nem tellik el úgy nap hogy ne gondolnál rájuk. Egy pörgős nap után arra esztmélsz hogy megint haza értél és az ágyadba fekszel. Ez a nap is elmúlt. Behunyod a szemedet és barátaidra gondolsz... Hogy vajon ők most mit csinálhatnak... Este van és kezd hűvösödni, fázni kezdesz. Az ablakon hűvös szellő csap be. Felkelsz ágyadból és egy gyors mozdulattal csukod azt be. Ekkor azonban egy kérdő szempárt érzel a hátad közepén: valaki néz téged... Megfordulsz és a feletteseddel T'Jew-el találod magad szemben. Üdvözlöd őt, megkérded miért érkezett ide, majd hosszas beszélgetésbe kezdtek a multról, a jelenről és a jövőről.

  Hoshi:

  A nyár tombol a Brazilliai nyelviskoládban. Összecsuksz egy nyelvkönyvet és kiosztod a diplomákat. A tanév sikeres volt. Egyenként elköszönsz a fiatal diákoktól, mosolyogsz rájuk. Ahogyan kiürül a nyitott tetejű terem és kezd egyre elviselhetetlenebb lenni a hőség arra gondolsz mien volt 20 évesnek lenni. Bár te sem vagy sokkal öregebb mégis olyan gondolatok keringenek a fejedben hogy sokkal jobb volt kezdő diplomásnak lenni..Kevesebb felelősség, kevesebb feltűnés... Úgyanis az elmúlt öt évben nem telt el olyan tanév amikor nem kérdezték volna meg tőled hogy milyen volt Xindik ellen küzdeni vagy az Enterpriseon szolgálni... Azon kapod magadat hogy még egy kicsit irigykedsz is a frissen végzetekre. Elteszed a könyveket a táskádba és kifele igyekszel amikor nekiütközöl valakinek. A táskád leesik a földre és a könyvek ezer felé hullanak. Utánuk nyúlsz.
  - Segíthetek? - Kérdezi egy kedves hang. Felnézel, és Trevis pillantásával találkozik a te pillantásod.

  Trevis:

  Öt év... számodra egy pillantás volt. Vagy egy nagy lélegzet. És milyen lélegzet! Az Enterpriseról átkerültél a nemrégiben épült NX-03 ra ahol elképesztő 2 évet éltél át. Oylanokat láttál és tapasztaltál mint még senki más. Igazán büszke lehettsz magadra! 2 év után büszkén vetted át a hadnagyi címedet, aztán visszamentél kis időre a Horizonra segíteni.. és abból a kis időből még három év lett.. tehát így tellt el ez az öt év. Épp az akadémia ajtajában áltál hogy találkozhass egy barátoddal amikor Stett admirális hirtelen behivatott és elmesélt neked mindent. Ekkor érezted azt hogy ezekért a pillanatokért érdemes élned. Oylan boldog voltál mint talán még egész életedben soha. Brazilliába indultál hogy megkeresd Hoshit a küldetésed szerint.. és hogy aztán közösen újra az Enterprisera indulhassatok.

  Malcom:

  Céloztál. És lőttél. Aztán újra. A legközelebbi bábu megadva magát esett a hátára, és nagyott nyekkenve csavarodott ki a tokból ami tartotta. A körülötted álló kadétok csodálkozó és meglepődött tekintetnéek reflektorfényében átléped a halott bábut és a lábaddal óvatosan arrébbcsúszttad a darabjait a földön.
  - Ez a tökéletes célzási technika... A bábú maradéktalanul kidőlt. - Nézel rájuk, mire suttogásokat és elismerő pillantásokat érzékelsz magad körül. Elmosolyodsz, bólintasz, a fegyvert egy fiatal fiú kezébe dobod és kimész. A fegyverteknika óra parádésra sikerült most is. Kilépsz a folyosóra és beszívod a forró nyári levegőt. Kadétok kis csapata lépdes el melletted közben és halkan rólad beszélnek. Téged ez nem érdekel. Lassan elindulsz egyenesen s mikor a folyosó legvégéhez érsz egy ajtó nyitódik ki és egy középkorú nő lép ki: Meddison admirális az. Szíved nagyot dobban hisz titkon szerelmes vagy a nőbe... Megdöbbensz hogy épp téged szólít meg, és pont az irodájába hivat.


  A hozzászólást Jonathan Archer összesen 2 alkalommal szerkesztette, legutóbb Csüt. Aug. 05, 2010 2:57 am-kor.
  Jonathan Archer
  Jonathan Archer
  Kapitány
  Kapitány

  Hozzászólások száma : 309
  Hírnév : 122
  Join date : 2010. Aug. 03.
  Age : 60
  Tartózkodási hely : Enterprise NX-01

  Küldetések Empty Re: Küldetések

  Témanyitás  Jonathan Archer on Szer. Aug. 04, 2010 12:04 pm

  Phlox:

  Épp a Denobulán vagy egy orvosi megbeszélésen. Itt nagyon sok világ orvosa beszél meg műtéti vagy sebészeti beavatkozási technikákat és kezelési módokat. Te mindamelett végig kitartottál hogy a természetes megoldások gyakran sokkal jobbak és hatásosabbak mint a gyógyszeres kezelések. A megbeszélés végén fáradtan léptél ki a folyosóra mikor rádköszönt egy nagyon régi ismerős kollégád Derek Haison. Derek a Földről származik. Leültök a terem előtt lévő padra és elkezdtek beszélgetni..amikor szóba kerül valahogyan az Enterprise...
  Szingularitás
  Szingularitás

  Hozzászólások száma : 341
  Hírnév : 41
  Join date : 2010. Aug. 06.
  Age : 31
  Tartózkodási hely : Deep Space

  Küldetések Empty Re: Küldetések

  Témanyitás  Szingularitás on Vas. Aug. 08, 2010 9:01 am

  Ellen Stett:

  AZ Enterprise NX-01 elnevezésű űrhajó 1-es számú űrkompjában zötykölődsz az űrben. Unalmadban épp a körmöd alól kezded kikaparni a koszt a bakancsodból előrántott törrel. Nagyokat sóhajtozol, soha sem szerettél utazni igazán. Hetykén félrelököd a melletted ülőt majd kinézel a hátsó ablakon az űrbe: szemeid előtt gyönyörű látkép rajzolódik ki. A Föld. Szíved nagyot dobban mint mindig ha megpillantod a kék bolygót. Az üvegre szegezed tekinteted és bámulsz kifele mikor óvatosan bedokkoltok. Előre nézel: és megpillantod AZ Enterprise hajótestét.
  A hajó nagyban hasonlít a Columbiához de a pillanat szívedben örökre megmarad.
  A pillanat örök...
  Kilépsz a kompból és felmászol a rámpán.
  Szingularitás
  Szingularitás

  Hozzászólások száma : 341
  Hírnév : 41
  Join date : 2010. Aug. 06.
  Age : 31
  Tartózkodási hely : Deep Space

  Küldetések Empty Re: Küldetések

  Témanyitás  Szingularitás on Kedd Aug. 31, 2010 5:53 am

  Shran:

  A Kumari-A épp most lett készen teljesen. A hajó hídján álllsz és büszkén, elégedetten olvasgatod a gárdától kapott küldetést: Egy Andóriai cirkáló belesodródott egy aszteroida övezetbe. A feladat: ki kell menetenetek őket onnan. Ekkor egy fiatal lány lép oda hozzád:
  - H'eltra vagyok az ön új helyettese! A birodalmi gárda osztott be ide! - jelenti köszönés nélkül.
  Szingularitás
  Szingularitás

  Hozzászólások száma : 341
  Hírnév : 41
  Join date : 2010. Aug. 06.
  Age : 31
  Tartózkodási hely : Deep Space

  Küldetések Empty Re: Küldetések

  Témanyitás  Szingularitás on Hétf. Okt. 11, 2010 12:02 pm
  5.Évad:
  Második küldetés: 2. rész: Sok hűhó semmiért

  2160:
  Október...

  Miután az Enterprise visszaért a Földre az Breison admirális és a csillagflotta tanács úgy határozott hogy nagyon is jól tettétek amit tettek, de még azért számíthattok retorziókra: Főleg a hajó kapitánya. Archer kapitány megkapta a hajó legújabb küldetését: Felfedezni az Andor melletti ismeretlen zónát és - a legnagyobb örömére- Trip Tucker parancsnokot visszahelyezni főgépészi mivoltába. Bár a kapitány még mindig vonakodik hinni az orvosi bizonyítékokban kinevezi újra Trippet a megérdemelt rangjába.
  Az Enterprise két nap múlva az ismeretlen zónába indult felderíteni... egy kis hajóval találkoztatok a nevük: Heldronok. A faj megkért titeket hogy a közeli Hold a Howrey 2 felszínéről szálljatok le és hozzatok fel nekik egy kristályt ami nagyon-nagyon fontos nekik.
  A kapitány Trip és T'Pol-t küldi.


  Kezdési szituációk:

  Kaptön:
  T'pol és Tripp az irodádban állnak. Mindkettőjüknek összefoglalod a szituációt miközben az agyadra megy Daniels... Így bizony nehéz lesz bármit is tenned... De megpróbálod nem kimutatni hogy mennyire is idegesít téged a férfi. Miután Trip és T'pol kimennek a komp felé haladva, ránézel Danielsre és kimész a hídra.

  T'Pol:
  Meghallgatod a kapitány mondanivalóját és kérdezel ha valamit nem értesz.

  Trip:
  Az irodában állsz, hallgatod a kapitányt, és kérdezel ha valamit nem értesz.

  { Kaptön-Trip-T'Pol Daniels: Kapitányi iroda topic: sorrend: Kaptön- T'Pol- Trip- Daniels és így tovább míg én nem írok }

  Daniels:
  Ott ragadtál az Enterprise idősíkjában,2160-ban. Valahogy meg kell kérned a nagyon elfoglalt Archert hogy segítsen neked-habár tudod hogy a kapitánynak más dolga is van.

  Hoshi:
  A kommunikációs eszközöd egyszerűen bedöglött... a panel alatt kutatva megpróbálod kitisztítani a beérkező adásokat amikor a kapitány lép be a hídra.

  Malcolm:
  Amíg te ügyelsz a hídra megpróbálsz Hoshinak segíteni a panel kitisztításában.
  { Hoshi-Malcolm: Híd topic:
  Sorrend: Hoshi- Malcolm és így tovább míg Kaptön be nem lép vagy én közbe nem szólok }

  Ellen:
  A fegyvertárban állsz és a legújabb karabélyokat teszteled Helsonnal.

  Helson:
  Ellen mulatod az idődet a fegyvertárban.

  { Ellen-Helson: fegyvertár: Sorrend: Ellen-Helson míg én nem szólok közbe }
  Szingularitás
  Szingularitás

  Hozzászólások száma : 341
  Hírnév : 41
  Join date : 2010. Aug. 06.
  Age : 31
  Tartózkodási hely : Deep Space

  Küldetések Empty Re: Küldetések

  Témanyitás  Szingularitás on Szomb. Nov. 20, 2010 6:46 am

  5. Évad: 3. rész: A Hannori rendszer

  2160. November:

  Az Enterprise egy - az emberek számára- ismeretlen térségbe érkezik: a Vulcani térképeken Hannori-rendszernek hívják.
  A rendszerből szokatlan sugárzási ráták érkeznek, de T'Pol szerint mindez biztonságos....


  Kezdési szituációk:

  Hoshi:
  A hídon vagy... A kapitány kimondta hogy megnézitek az ismeretlen rendszert, te mégis hirtelen aggódni kezdtél: Ennek az okozója többek között a sugárzási ráta volt. Habár T'Pol szerint ez a ráta nem ártalmas az emberekre téged mégis elkezdett aggasztani. Ez mégis csak sugárzás! Ekkor hirtelen forogni kezd veled a világ... a híd rázkódik, valakik lőnek.. Mi történt? Kik azok? Mit akarnak és honnan jöttek? - Ezek a kérdések törnek elő belőled. Egy pillanatra behunyod a szemedet. Amikor következőleg kinyitod a vér már vérben úszik: csak te vagy életben... körülötted halottak minden fele, a kapitány a székében ül, egy a híd mennyezetéből kiszakadt darab átszúrta őt, a székhez szegezte... Hiába rázogatod: Semmi... Körbenézel: A hajó lángol a híd romokban, minden barátod halott... Kétségbeestél...
  Ekkor azonban felülsz ágyadon... Körbenézel: A kabinodban vagy... csak álmodtál... izzadsz... a zuhanyzóhoz indulsz és lezuhanyzol.... Nem tudod mire vélni az álmod... Miután lezuhanyoztál leülsz a kanapéra egy forró teával, gondolkodol és a macskádat simogatod... amikor az intercommból MAlcolm szólal meg:
  - Reed hadnagy hívja Sato zászlóst! Már öt perce késik a fegyvertárból... - Hát persze! Jut eszedbe hírtelen. Megígérted Malcolmnak hogy reggel ott leszel a fegyvergyakorlat miatt... Igyekezned kellene...

  Malcolm:
  A fegyvertárban vagy. Már régóta várakozol Sato zászlósra amikor végre megérkezik... több mint 10 perces késéssel. vajon mi történhetett? A zászlós sohasem szokott késni...
  Pedig ez nagyon fontos lenne a szokásos fegyvergyakorlat miatt....
  { Sorrend: Hoshi { A kabinjába utána a fegyvertárba}- Malcolm }

  Trip:
  A kapitánnyal beszélgetsz az étkezdében a legutóbbi vetítésről. míg T'Pol közbe nem szól. A legutóbbi vetítés az Alien volt.

  Kapitány:
  A kapitányal beszélgetsz az étkezdében a legutóbbi vetítésről míg T'Pol közbe nem szól.
  { Sorrend: Trip- Kapitány }

  T'Pol:
  A hídon vagy ügyeletben a kora reggeli órákban. Rogerson szerel valamit a kapitányi széken. A férfi beszélgetésbe kezd veled, te lereagálod.

  Rogerson:
  a kapitány székét szereled... rémálmok gyötörtek, elkezdesz így róla beszélni az alparancsnoknak.
  { Sorrend: Rogeson- T'POl }

  Helson:
  Az edzőteremben beszélgetsz az ezredessel a kézi fegyver fejlesztésekről.

  Ellen:
  Helsonnal beszélgettsz az edzőteremben a kézi fegyver fejlesztésekről.

  { Sorrend: Helson- Ellen }  Szingularitás
  Szingularitás

  Hozzászólások száma : 341
  Hírnév : 41
  Join date : 2010. Aug. 06.
  Age : 31
  Tartózkodási hely : Deep Space

  Küldetések Empty Re: Küldetések

  Témanyitás  Szingularitás on Hétf. Márc. 26, 2012 12:05 pm

  5. Évad 5. rész: Veszélyes kikötő

  2160 December

  Az Enterprise a Vulkániak által „Argélius” szektornak el keresztelt űrbe ér mikor valami érdekeset vélnek felfedezni: egy űrbázist ami egy „ L „ osztályú bolygó körül kering.
  Archer kapitány úgy határoz hogy megállnak egy kicsit szétnézni itt.  Kezdési postok:


  T'pol:

  Szinte legelsőnek váltottad fel a kimerült éjszakai műszakosokat. Hosszú percekig kommunikáció nélkül nézel magad elé. Ekkor előbb Tucker parancsnokot vagy kénytelen felhívni. A tudományos konzolod furcsa értékeket mutat... nagyon furcsa értékeket...
  De a speaktro analisztikus eszközöd még műküdik - nem beszélve a jó szemeidről. Mikor Tucker parancsnok munkába áll nem sokkal később megérkezik a kapitány is. Most is késett úgy egy 10 percet. Leül, kényelmetlenül mozgólodik... és ekkor jelented hogy találtál valamit: egy Csillagbázist, ami egy L osztályú bolygó körül kering...

  Archer kapitány:

  Épp most érkeztél meg a hídra. Korán reggel nyolc óra körül lehet. Te kipihent vagy és tettre kész. Megigazítod az egyenruhádat és beülsz a jól megszokott kényelmetlen székedbe- az még mindig ugyan olyan mint volt.
  Hoshival kezdtél neki egy nagyon rövid beszélgetésnek amikor T'pol parancsnok szól közbe.
  Az eset izgatottá tesz és te azonnal szét akarsz odalenn nézni.


  Trip:

  Korán reggel van, de téged egyenesen a kabinodból ráncigált fel T'Pol "édes" hangja. Nem tehettél mást, a hídra indultál. Ott körbe nézve egy meghibásodott tudományos konzol vár rád... miközben javítasz a kapitány is megérkezik. Ekkor látod meg a képernyőn az Enterprise felfedezését: egy űrbázis ami egy Y típusú bolygó körül kering. Persze azonnal le akarnál menni.


  Malcolm:
  Korán reggel van.. úgy nyolc óra környékén. Belépsz a hídra és észre veszed hogy az éjszakai műszakaisok mind eltűntek. A főtisztek közül csak T'pol parancsnokot és Travis Maywether hadnagyot véled a helyükön látni. Miután köszönsz megkérded hogy van Malcolm majd a posztodra sietsz mely egy kissé poros.


  Travis:

  Korán reggel van.. de ahogyan az jó szokásod te már most a kormánynál ülsz. A tisztek lassan és fáradtan kerülnek elő egyenként...
  - Hogy van? - Kérdezi Malcolm amikor megpillantod az Y típusú bolygót és az űrbázist is a veled szemben lévő főképernyőn.


  (( Sorrend a híd topicban: T'pol - Trip - Archer - Malcolm - Travis - Szingularitás ))


  Szingularitás
  Szingularitás

  Hozzászólások száma : 341
  Hírnév : 41
  Join date : 2010. Aug. 06.
  Age : 31
  Tartózkodási hely : Deep Space

  Küldetések Empty Re: Küldetések

  Témanyitás  Szingularitás on Pént. Márc. 30, 2012 1:15 pm

  Haelstrom

  1/1

  Kezdetek.

  2160, Párizs, Tél:

  Egy szeles igen kellemetlen téli napra ébredt a város azon a napon. Mindenki tudta hogy nyugalom van, így a kellemes Szombati napon olyan nagyon senki sem örült a havazásnak, kivéve a gyerekeket.

  12:00
  A levegőben volt valami. Érdekes volt, másmilyen mint ami szokott. Már-már azt lehetett hinni hogy nem is e világi amikor aszteroida darabok záporozták meg az embereket.

  Később...
  Montana, ugyanazon hónap 13. -a
  A hírek gyorsan terjedtek, és nem csak arról hogy huszonhárom ember meghalt akkor Párizsban. Terjengtek arról is hírek hogy valami lezuhant a Földre az aszteroidákkal eggyütt.... .
  De vajon mi csoda?

  ======

  Starterek:

  Séamus Quinn Gorman :
  Föld/ Amerika/ Montana: Séamus Quinn Gorman lakása

  Hideg napra ébredhetett a kapitány. A kabinban lévő fények még le voltak kapcsolva, és a férfi még az ágyában feküdt behunyt szemekkel. Azt hitte senki sem zavarhatja, azt hitte a Csillagflotta soha többet nem fogja megkeresni. Tévedett....
  A csengő hangjára ébredt hirtelen és szemei úgy pattantak ki mintha már tudta volna hogy bizony ez nem lesz egy amolyan átlagos nap. Mikor kinyitotta az ajtót Lanien admirálissal nézhetett farkas szemet.
  - Jó reggelt. - Köszönt a magas nő, majd nem túl udvarias módon azonnal be is lépett a kis lakásba. Beléphetek? - Kérdezte.


  Ajánlott tartalom

  Küldetések Empty Re: Küldetések

  Témanyitás  Ajánlott tartalom


   Pontos idő: Kedd Szept. 29, 2020 4:04 am