Shran: Beérkezel a hajó ezen helyiségébe. A doktor már feszengve vár téged: - Nah csakhogy sikerült leérkezned! Mégis mi került ennyi időbe?! - Kérdi a nő idegeskedve.
- Épp nyavajákról akarok neked kuruttyolni! - Gurulok dühbe. - Mindíg közbe kell szólnod... - Mondogatom félhangosan. - Szóval ha nem beszélnél bele akkor elárulnám neked!!!! Felboncoltam a hullát és elhiheted mekkorát néztem!!! Meghalt!! De nem akárhogyan!!! elpárolgott a tüdeje!! Egy VÍRUS tette ezt vele amely beszívárgott a tüdejébe és a sejtmembránokat szépen lassan lebontotta!!! Az emberünk szimplán.... MEGFULLADT. És mivel vírus ölte meg gyanítható hogy ez a vírus most a HAJÓN terjeng! ÉS ez egyszer nem viccelősködöm. BAJBAN VAGYUNK SHRAN!
- Nos, ezt nem tudhatom biztosan. A labor tesztek amiket a segédemből vettem épp előbb, majd több eredménnyel járnak. Addig is, szerintem teljes blokádot kell bejelentened a Kumari fedélzetén. Se ki- se be. - Mondja és e közben felül egy orvosi ágyra.
* Interkommon * Nyugalom csürhe banda, mindenkinek jut elég ellen anyag, de ha dulakodnak kénytelen leszek elzáratni!!! Viselkedjenek az egyenruhájukhoz méltóan!!!
Intercommon: - Shran itt Henara! Leteszteltem az ellenanyagot, minden a legnagyobb rendben van. Az engedelmeddel beadnám mindenkinek. Majd gyertek le a gyengélkedőre. Henara kiszáll.
A zsúfolt orvosi közepén állok és széttesem a karjaimat segélykérően. - Nos, immáron csak rád vártam.. gyere ülj fel valamelyik ágyra, beoltalak téged is.. aztán már csak magamat kellene már és mindenki meg lesz mentve a megfulladásos haláltól. - Vigyorodok el és várom Shrant hogy üljön már le végre!!
* Odamegyek Henara-hoz. * Na itt vagyok, olts be és már itt sem vagyok, van 1000+1000 feladatom!!! * Körülnéz. Majd felkiált. * Akinek itt már semmi dolga az induljon vissza a posztjára, de azonnal!!!
Csípőre teszem a kezemet és egy jól lezárt mintás üvegcsével a kezemben odalépek nagyon közel Shranhez. - Persze hogy maradt, mégis mit gondoltál. - Mondom neki heccelődő hangsújal és félrebillentem a fejemet.
- Most hogy mindenki jól van - állítom meg az épp elmenni készülődő Shrant. - Szeretném ha út közben leadhatnám a kutatási anyagokat az anyabolygónak. Biztosan örülnének neki, ha látnának a munkáimat.. talán még valami elismerést is kaphatnék a Tudományos minisztériumtól.. vagy nem?
* Hátra fordulok, majd így szólok. * Doki, a kedvemért, és a hajó biztonságáért, csak éjszaka álmodozz!!! De amúgy is az Andorra kell mennünk, mert le kell adnunk a hajót amit vontatunk, szóval majd leadhatod amit akarsz!!! Ennyi???
Leülök egy orvosi ágyra és a körmömet kezdem el nézegetni. - Igen, ennyi. -Mondom lemondóan. - És még valami! Ha már itt tartunk, nem akarsz ma velem vacsorázni?
Azt mondtad ennyi!!! * Mikor eljut az agyamig hogy ez egy vacsorameghívás volt akkor visszalépek a már nyitott ajtóból. * Hmm. . . Vacsora??? Mikor és hol??? Az italt én viszem!!! Andóriai Likőr megfelel???
Közelebb lépek Shranhez olyan egy fél karnyújtásnyira körübelül. - Tökéletes lesz. - Vigyorgok elégedetten. - Én főzök, remélem ízleni fog.. és ma 20 órakor az én kabinomban ha nem bánod. - Kis szünet után vállon veregetem őt. - Nah, akkor majd találkozunk! - Csábosan mosolygok, majd elindulok a kabinom felé hogy összerötyintsem a vacsit. Még az ajtóba érve hozzáteszem: - És ne késs! - Elmegyek. { Folyt. köv.: Henara kabinja }